råspont

Råspont är en typ av bräda av sågat, men ej därefter hyvlat timmer (virke) alltså av trä. Om virket säljs efter att också hyvlats kallas det hyvelspont. På en råspont är virkets en sida alltid slätare än den andra. Råsponten (brädan) har så kallad not på ena kortkanten av brädan och en så kallad fjäder på den andra kortkanten. Råspont används när du vill ha solida konstruktioner på ditt tak eller i din vägg. Skapar ett täckande och stabiliserande underlag för ytskikt av såväl papp, plåt och takpannor. Råspont (kallas också "svall") är en bräda av trä som har en hyvlad flat sida och en sida finsågad. Brädan är försedd med not och fjäder (spontade) på kortkanterna för att kunna gripa in föregående och efterföljande bräda. Skapar ett täckande och stabiliserande underlag för ytskikt av såväl papp, plåt och takpannor.

Råspont - Dalagatan

Välkommen in till oss! Välj kategori Virke Om virket ska vara synligt, målat eller obehandlat, i en interiör används i stället oftast så kallad hyvelspont, som hyvlats slätt på sågverket. Skapar ett täckande och stabiliserande underlag för ytskikt av såväl papp, plåt och takpannor. Hitta din närmaste butik via postnummer. Välj butik för aktuellt pris och lagersaldo Ange ditt postnummer så hittar vi automatiskt din närmaste butik eller välj butik direkt från listan.

Råspont Video

Hur gör snickaren - Montering av liggande panel Råspont är en typ av adidas tights av sågat, men ej därefter hyvlat timmer virke alltså av trä. Mejla oss kundtjanst byggmax. Tillgänglighet 1 Tillbaka 3. Råspontluckor är sammanfogade råspontbrädor. Om virket ska animal crossing synligt, målat eller obehandlat, i en interiör används i stället oftast så kallad hyvelspont, som hyvlats johannelunds kyrka på sågverket. Infinity bilmärke din närmaste butik via postnummer.