tarja halonen

Tarja Halonen var först med mycket, bland annat Finlands första kvinna på presidentposten (pinsamt nog är Sverige det enda nordiska land som aldrig har haf. Tarja Halonen började i folkskola i Berghäll hösten Fyra år senare flyttade hon över till läroverket Kallion yhteiskoulu, där hon som den första i sin släkt avlade studentexamen på reallinjen Hösten skrev hon in sig vid juridiska fakulteten vid Helsingfors universitet, efter att först ha studerat konsthistoria i ett. Från barn till president. Jag föddes på julafton Mitt barndomshem är i Helsingfors, i stadsdelen Berghäll. I Berghäll gick jag också i skola. Jag tyckte mycket om att gå i skolan och klarade mig bra. Juridik och organisationsverksamhet. Jag studerade juridik vid universitetet. Under studietiden var jag med i många olika. tarja halonen

Tarja halonen - det kulturhus

Nedan listas olika utnämningar till hedersdoktor:. Paavo Väyrynen om motgångar i presidentplanerna: Max Jakobson — diplomat i efterkrigstidens Finland. Samma dag som hon tillträdde posten trädde den reformerade grundlagen i kraft. Tarja Halonen var först med mycket, bland annat Finlands första kvinna på presidentposten pinsamt nog är Sverige det enda nordiska land som aldrig har haft en kvinnlig regeringschef , så jag hade viss förväntan på hennes sommarprogram. Det är många saker som hunnit förändras under Tarja Halonens livstid. Nyhetstips Bästa nyhetstips eller nyhetsbild vinner kronor.

Tarja halonen Video

A Conversation with The Honorable Tarja Halonen De här frågorna berör alla människor på hela jordklotet. Hon påminns om tidens gång när hon ser barnbarnen bli större. Paasikivis tal nyåret En egentligen fullständigt orealistisk dröm mässingsplåt och lilla Finland blir landet som bjuder in alla nationer tom pettersson lika villkor. Tillfällig föräldrapenning men också starkare samhörighetskänsla efter knivdådet i Åbo Över frågelistsvar bilkamera elgiganten in om knivdådet i Åbo. Europaparlamentariker Paavo Väyrynen säger att hans kampanj fått ihop bara knappt hälften av de anhängarkort som behövs för att han ska kunna ställa upp i presidentvalet.